Бившият кмет на Крумово влезе в борбата за шефския пост на дирекция

...
Бившият кмет на Крумово влезе в борбата за шефския пост на дирекция
Коментари Харесай

Ексдепутат ще се бори сама за директорски пост в Община Пловдив, другият кандидат се отказа

Бившият кмет на Крумово влезе в борбата за шефския пост на дирекция „ Здравеопазване “ към Община Пловдив. Румяна Самоковарева е един от допуснатите претенденти в конкуриса за позицията, дружно с краткотрайно изпълняващия сега длъжността Лилия Недева. Това излиза наяве от протокол, оповестен от Община Пловдив, който е посочено, че двете са минали минималните и характерни условията за налични документи.
Прочетете още
Пред TrafficNews обаче някогашният кмет на Крумово разгласи, че е трансформирала желанията си да се бори за дирекцията. По думите ѝ проектите ѝ са се изменили и това е обвързвано с вариантите да заеме по-желана от нея работа. „ Причините са персонални. Знаете, че сега съм безработна и съм в развой на търсене на други възможности. От вас разбирам, че съм позволена, само че нямам планове да продължа присъединяване си в състезанието. Това е крайното ми решение “, съобщи Румяна Самоковарева.

Припомняме, че в деня на оповестяване на състезанието, другият позволен претендент се похвали в персоналния си профил във Facebook, че стартира работа на съответната позиция. Допреди това отпред бе доктор Калин Калинов, който завоюва мястото си с конкурс при започване на мандата на Здравко Димитров. След освобождението му тя бе назначена като краткотрайно изпълняваща длъжността. Постъпката на Недева разсъни известни подозрения до каква степен преглежда поста като „ незает “, и до каква степен намерено декларира желанието си да го заеме трайно без значение от протичащия конкурс.

Предвид неналичието на останали претенденти за длъжността, на процедура борба няма да се осъществя. На позицията евентуално ще бъде назначена тя – като единствен кандидат.

По предписание позволените до идващия стадий от състезанието ще би трябвало да преминат изявление и да изготвят разработка по тематиката „ Съвременни трендове и цели в развиването на здравната политика на община Пловдив “.

Припомняме, че длъжността шеф на дирекция „ Здравеопазване “ е обвързвана с създаването и провеждането на политиката на община Пловдив в областта на опазването на здравето, стопанска система на опазването на здравето, лекарствената политика, възлагане и ръководство на общинските здравни заведения. Размер на главната заплата – до 2400 лв. съгласно компетенциите и опита на чиновниците. Част от условията към тях е да имат учебен ценз в областта на стопанска система или здравен мениджмънт, като имат най-малко магистърска степен. Следва да имат и насъбран управителен административен опит.

В професионалната кариера на Лилия Недева на никое място не проличава да се занимавала със опазване на здравето. Нейният професионален път и обучение са обвързани в областта на стопанската система. Преди 4 години тя бе част от администрацията на Община Пловдив и за малко бе шеф на стопанските действия, когато зам.-кмет по финанси бе Илия Кирчев. Била е народен представител от обединението „ Български напредък ” на Стефан Янев, лидер на листата за депутати от обединението „ Заедно ” на Ива Митева и Любомир Каримански, а на последните избори – претендент за кмет на регион „ Тракия ” през партията на Славчо Атанасов „ Съединени за Пловдив “.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР